Hieronder wordt een groot gedeelte van onze ingrediënten toegelicht.
Geeft onderstaande lijst niet voldoende antwoord op jouw vraag?
Neem dan gerust contact met ons op.

De dieren die wij gebruiken in onze voeding leven onder natuurlijke omstandigheden, in de omgeving van de fabriek in Engeland. De kippen kunnen een normaal leven leiden, zijn aan de leg geweest en hebben de mogelijkheid naar buiten te gaan. De lammeren komen uit de omgeving van Dartmoor (Engeland). De vis in de oceaanvis en de zalm komt uit Schotland.
Alle dieren die wij gebruiken groeien zonder antibiotica op.

Aardappel

Aardappel is glutenvrij en een bron van goed verteerbare koolhydraten, daarnaast bevat aardappel ook eiwitten, vezels, B- vitamines, vitamine C en mineralen zoals ijzer, magnesium, chroom en zink.

Beta-glucanen

Bèta- glucanen zijn koolhydraten afkomstig uit bakkersgist en haver, die bijdragen aan het stimuleren van de witte bloedcellen tot het bestrijden van eventuele ziekteverwekkende bacteriën en virussen die eventueel in het lichaam aanwezig zijn. Bèta- glucanen bieden ondersteuning aan het natuurlijke afweersysteem, een gezonde spijsvertering en gezonde en soepele gewrichten.

Bietenpulp

Bietenpulp is afkomstig uit de suikerbiet, het bevat geen suiker. Het is een bron van natuurlijke oplosbare en onoplosbare vezels, om de spijsvertering te bevorderen. Bietenpulp bevordert de darmconditie en heeft een positief effect op de kwaliteit van de ontlasting.

Broccoli

Broccoli is een bron van vitamine A, B2, B5, B6, B11, C, K, natrium, kalium, fosfor, koper, zink calcium en ijzer en is een rijke bron van Bètacaroteen en bevat vezels. Broccoli draagt bij aan een goede spijsvertering en cel bescherming. Daarnaast draagt broccoli bij aan het versterken van het immuunsysteem, de botten, de bijnieren, de blaas, het bindweefsel en het hart.

Brouwersgist

Brouwersgist is een bron van eiwitten, aminozuren en vitamine B. Daarnaast geeft brouwersgist smaak aan de voeding.

Bruine rijst

Bruine rijst is van nature glutenvrij en bevat hoog verteerbare koolhydraten, een belangrijke bron van energie. Daarnaast is bruine rijst een bron van thiamine en niacine (B- vitamines) en vitamine en bevat bruine rijst eiwitten en mineralen zoals fosfor, calcium, magnesium en ijzer. Bruine rijst draagt bij aan een goede spijsvertering.

Calcium

Calcium draagt samen met fosfor bij aan de opbouw en de instandhouding van sterke botten en een gezond gebit. Daarnaast maakt calcium de informatieoverdracht tussen de cellen en zenuwoverdracht mogelijk.

Chondroïtinesulfaat

Chondroitine is samen met glucosamine een lichaamseigen bouwstof die een onderdeel zijn van het kraakbeen. Chondroitine bevordert de bescherming van het gewrichtskraakbeen, door de remmende werking op de afbraak van bestaand kraakbeen. Dit helpt bij de bevordering van gezonde en soepele gewrichten.

Cichoreiwortel

Cichoreiwortel is de wortel van de witlofplant. Cichorei is een natuurlijke bron van mineralen, FOS en bevat de stof inuline (een prebioticum) bevat, hier leven de goede bacteriën in de darm van. Tevens bevordert cichoreiwortel de afgifte van de spijsverteringssappen dat in brede zin de spijsvertering activeert en ondersteunt. Cichoreiwortel bevordert de vetafbraak, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en bevordert de weerstand.

Cranberries

Is een natuurproduct dat stoffen bevat met een antibacteriële werking voor de blaas. Cranberries houden bij regelmatig gebruik de blaas schoon en verhogen de weerstand in de blaas, dit verkleint de kans op urineweginfecties of een blaasontsteking. De stoffen in cranberries hechten zich aan schadelijke bacteriën, dit zorgt ervoor dat de bacteriën niet kunnen hechten aan de cellen van de urinewegen en braamwand. Cranberries bevatten ook veel vezels, vitamine C en vitamine E.

Eendenvlees

Eend is een bron van hoogwaardige eiwitten met een hoge acceptatie. Eend is rijk aan vitamine B1, B6, B12en zink, daarnaast bevat het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en selenium. Eend geeft smaak aan de voeding.

Eieren

Ei is een bron van hoogwaardige eiwitten, vetten vitamine A, B2, ijzer en zink. Daarnaast is ei rijk aan vitamine B12, vitamine D, fosfor en selenium.

Erwten en erwten eiwitten

Erwten zijn een natuurlijke bron van eiwitten, vezels, vitamine B1, B2 en vitamine C en de mineralen Calcium en ijzer

Essentiele suikers uit groenten en fruit

Er zijn acht essentiële suikers. Essentieel houdt in dat ze in de voeding aanwezig moeten zijn, het lichaam kan deze suikers niet of nauwelijks zelf aanmaken. Maar deze suikers hebben wel een belangrijke rol voor de gezondheid van het lichaam. Ze vormen als het ware de sleutels in de communicatie tussen de cellen. Essentiele suikers komen vooral voor in groenten en fruit. Ze verhinderen de binding van parasieten, dragen bij aan wondgenezing en verhogen de opname van calcium, mineralen en vitaminen. Daarnaast versterken ze de darmflora en hebben ze een genezende werking op het slijmvlies. Ze verhogen de weerstand en het immuunsysteem en hebben een ontstekingsremmende werking. Ook dragen ze bij aan de opbouw van weefsels. Om deze redenen bevatten onze producten groenten en fruit.

FOS

FOS is een onverteerbare voedingsvezel gewonnen uit bepaalde soorten groente en fruit. Ondanks dat FOS een onverteerbare vezel is, wordt het snel door bacteriën in de dikke darm in het gistingsproces opgenomen. Door deze opname komen er vetzuren vrij, ook wel vluchtige vetzuren genoemd. De vluchtige vetzuren verhogen de zuurgraad in de darmen, dienen als onderhoud en de vernieuwing van de darmcellen en bedekken de wand van de dikke darm. FOS bevordert de calcium absorptie in de darm. Daarnaast bevordert FOS de darmwerking, het remt de groei van ‘schadelijke bacteriën’ af en ondersteunt de spijsvertering.

Fosfor

Fosfor draagt samen met calcium bij aan de opbouw en de instandhouding van sterke botten en een gezond gebit. Daarnaast draagt fosfor bij tot de normale werking van celmembranen en een normale energiestofwisseling.

Gelatine

Wij gebruiken dierlijke gelatine die is onttrokken uit botten, weefsels en kraakbeen. Gelatine bevat collageen dit draagt bij aan een gezonde, elastische huid. Daarnaast zorgt het voor de aanmaak van nieuwe huidcellen. Daarnaast is deze stof goed voor botten, tanden, haar en nagels. Gelatine heeft ook een positieve werking op de darmen en de lever.

Gevogeltevet

Gevogelte vet is een goede bron van dierlijke vetten en is rijk aan Omega 6 vetzuren. Bevordert de conditie van de huid en vacht.

Gevogeltevleesmeel

Gevogeltevleesmeel heeft een hoogwaardig eiwitgehalte en is goed verteerbaar.

Glucosamine

Glucosamine is samen met chondroitine een lichaamseigen bouwstof die een onderdeel zijn van het kraakbeen. Glucosamine stimuleert de aanmaak van nieuw kraakbeen en bevordert de soepelheid hiervan. Dit helpt bij de bevordering van gezonde en soepele gewrichten.

Groenlipmosselextract

Groenlipmosselextract heeft een zeer krachtige ontstekingsremmende werking. Het is al werkzaam in een lage dosis. Groenlipmosselextract is erg effectief bij artritis en artrose en het herstelt de spieren na inspanning snel.

Haring

Haring heeft een hoog eiwitgehalte en is ook een bron van Omega 3 vetzuren (EPA en DHA).

Haver

Haver is glutenvrij en rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Haver bevat zetmeel met een langzame volledige vertering, dit geeft een langdurig verzadigingsgevoel en verkleint de kans op overgewicht. Haver ondersteund het spijsverteringssysteem. Daarnaast bestaat de olie uit haver voor 80% uit onverzadigde vetten, wat een bijdrage levert aan het verlagen van de kans op hart- en vaatziekten.

Haver is een bron van beta glucanen. Deze voedingsvezels zorgen in de maag voor een langzamere en betere vertering van het voedsel. Daarnaast spelen ze in de dikke darm een belangrijke rol in het stabiliseren van de samenstelling van de microflora. Deze microflora is essentieel bij de voedselvertering en bij een goede werking van het immuunsysteem.

IJzer

IJzer is een onmisbaar bestanddeel van hemoglobine. Dit pigment verzorgt het zuurstoftransport in de rode bloedlichaampjes net als myoglobine in de spieren en is een essentiële voedingsstof ter voorkoming van bloedarmoede. IJzer zorgt tevens voor de zuurstoftoevoer naar de cellen.

Jodium

Jodium is van belang voor de werking van de schildklier, zonder jodium kan de schildklier niet functioneren.

Johannesbroodmeel

Johannesbroodmeel is een bron van vezels. Daarnaast bevat johannesbroodmeel tanninen, deze zorgen er voor dat de ziekteverwekkende bacteriën zich moeilijk aan de darmwand kunnen hechten. Johannesbroodmeel bevordert een goede darmfunctie en draagt bij aan een goede ontlastingskwaliteit.

Kalkoenvlees

Kalkoen is een bron van hoog verteerbaar eiwit met een hoge acceptatie. Kalkoen is rijk aan vitamine B1, B6, B12en zink, daarnaast bevat het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en selenium en geeft smaak aan de voeding.

Knoflook

Knoflook heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële functie. Tevens wordt er van knoflook gezegd dat het vlo werend is.

Konijnenvlees

Konijn is een bron van hoog verteerbaar eiwit met een hoge acceptatie. Konijn is rijk aan vitamine B1, B6, B12en zink, daarnaast bevat het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en selenium en geeft smaak aan de voeding.

Kokosolie

Kokosolie levert snel energie maar leidt niet tot voor meer vetopslag. Daarnaast zorgt kokosolie voor een betere opname van voedingstoffen.

Koper

Koper bevordert de opname van ijzer in de darmen. Koper draagt bij aan het voorkomen van bloedarmoede, daarnaast is koper verantwoordelijk voor de pigmentatie van de vacht (synthese van maline).

Krill

Krill is rijk aan eiwitten, astaxantine (natuurlijk antioxidant, zie uitleg bij zalm) en Omega- 3 vetzuren (EPA, LNA en DHA). krill verhoogd de immuniteit, ondersteund de huid en vacht conditie, bevordert de hart- en bloedvaten en zorgt voor een betere vetverbranding. Door het toevoegen van krill aan de voeding verhoogd de smakelijkheid.

Lamsvlees

Lam is een bron van hoogwaardige eiwitten, rijk aan vitamine B1, B6, B12 en zink, daarnaast bevat het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en selenium. Daarnaast is Lam is een natuurlijke bron van glucosamine en chondroitine en geeft smaak aan de voeding.

Lijnzaad

Lijnzaad is een bron van omega 3 (zie omega 3 vetzuren). Het omega-3 in ons lijnzaad is het hoogste plantaardige omega-3 gehalte.

Lupine

Lupine is rijk in eiwitten, calcium, magnesium en ijzer. Daarnaast zit het vol met voedingsvezels en bevat het weinig vet. Lupine verlaagt het cholesterolgehalte en de bloeddruk en verbetert de darmfunctie. Door het gebruik van Lupine worden de mineralen in sporenelementen uit de voeding beter verteert. Lupine bevat omega-3 vetzuren en draagt bij aan de aanmaak van energie in onze spieren.

Luzerne

Luzerne ook wel Alfalfa genoemd is een bron van natuurlijke antioxidanten, enzymen, vitamine A, C, E en de mineralen (ijzer, fosfor, zink, koper, selenium en magnesium). Luzerne draagt bij aan sterk immuunsysteem.

Macleaya Cordata

Macleaya cordata is een plantaardige grondstof dat de darmfunctie en de spijsvertering bevordert.

Mannan-oligosachariden (MOS)

MOS zijn vezels die bijdragen aan een evenwichtige bacteriepopulatie in de darm. Mos heeft een gunstige invloed op het spijsverteringskanaal, het vermindert de kans dat ziekteverwekkende bacteriën zich aan de darmwand kunnen hechten en ondersteunen het immuunsysteem.

Mais

Mais is een glutenvrije graansoort. Mais is een bron van hoogwaardige eiwitten en koolhydraten. Daarnaast bevat mais de mineralen ijzer, calcium, fosfor, kalium, magnesium, zink en de vitaminen B1, B2, B6, en vitamine E

Mangaan

Mangaan is een spoorelement dat een belangrijke rol speelt in de vorming van het kraakbeen tussen de botten en de gewrichten. Daarnaast heeft mangaan een actieve rol in de werking in de energiecentrale van de cel (mitochondriën).

Methylsulfonylmethaan (MSM)

MSM werkt ontstekingsremmend en draagt bij aan het beter benutten van voedingsstoffen. Daarnaast levert MSM een bijdrage aan gezonde en soepele gewrichten. MSM is een natuurlijke pijnstiller.

Mineralen

Op het etiket van de verpakking wordt ‘ruwe as’ als synoniem voor mineralen gebruikt. De mineralen in de voeding zijn onder te verdelen in macro- elementen, deze mineralen zijn in grote hoeveelheden in de voeding aanwezig. Spoorelementen, deze mineralen zijn in een zeer kleine hoeveelheid in de voeding aanwezig (mg/ kg). Deze mineralen zijn ondanks de kleine hoeveelheid onmisbaar voor het lichaam. Mineralen zijn van belang voor één of meerdere functies van het lichaam.

M.O.P. (Mighty Omega Plus)

M.O.P. (Mighty Omega Plus)

Natriumtripolyfosfaat (STPP)

STPP draagt bij tot de opbouw en de instandhouding van sterke botten, soepele gewrichten en een gezond gebit.

Oceaanvis

Oceaan gevangen, witte vis is een bron van hoogwaardige eiwitten, omega 3 en 6 vetzuren, vitamine B6 en rijk aan vitamine B12, jodium fosfor en selenium. Daarnaast bevat witte vis vitamine A en geeft smaak aan de voeding.

Omega-3 vetzuren

Omega 3 vetzuur is een essentieel vetzuur, dat vooral voorkomt in vissoorten en bepaalde planaardige oliën (lijnzaad, soja), de bekendste Omega 3 vetzuren zijn EPA, LNA (ALA) en DHA. Omega- 3 heeft een ontstekingsremmende werking en is essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. Daarnaast bevordert omega 3 het immuunsysteem, de huid- en vachtconditie en levert energie aan uw hond of kat.

Peterselie

Peterselie bevat vitamine A, heeft een vocht afdrijvende functie en bevordert de uitscheiding van de afvalstoffen via de nieren. Het draagt bij aan de blaasgezondheid en stimuleert de spijsvertering

Pompoen

Pompoen is heel erg gezond. Deze groente is zeer rijk aan vitaminen, vooral A, C en E. Daarnaast bevat het veel waardevolle mineralen en omega-3 vetzuren welke een zeer positief effect hebben op de hersenen en de ontwikkeling daarvan. De pompoen is een natuurlijke ontstekingsremmer. Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat pompoen zelfs de risico’s op kanker vermindert.

Rijst

Rijst is van nature glutenvrij en bevat vooral koolhydraten, een belangrijke bron van energie. Daarnaast bevat rijst eiwitten, vitaminen en mineralen (zoals fosfor en kalium). Rijst bevordert de spijsvertering.

Rode bieten

Bietenpulp is afkomstig uit de suikerbiet, het bevat geen suiker. Het is een bron van natuurlijke oplosbare en onoplosbare vezels, om de spijsvertering te bevorderen. Bietenpulp bevordert de darmconditie en heeft een positief effect op de kwaliteit van de ontlasting.

Rozemarijn

Rozemarijn is een natuurlijk antioxidant, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels en de spijsvertering bevordert. Er worden geen chemische conserveringsmiddelen in de Renske voedingen gebruikt, rozemarijn extract en vitamine E zorgen dat het voer langer houdbaar blijft.

Saliezaad

Saliezaad is een bron van de mineralen Calcium, ijzer, magnesium, fosfor, mangaan, zink en vitamine B1, B2, B3 en B9. Saliezaad bevordert de darmwerking en verbetert de conditie van het tandvlees.

Selenium

Selenium is een antioxidant dat in samenwerking met vitamine E een rol speelt in de bescherming van de cellen tegen beschadiging, vooral in de spiercellen. Daarnaast ondersteunt selenium het immuunsysteem.

Sorghum

Sorghum is een glutenvrije graansoort en rijk aan vitamine B. Sorghum bevordert de spijsvertering en is goed voor het zenuwstelsel.

Spinazie

Spinazie is een natuurlijk antioxidant dat rijk is aan caroteen, vitamine A, C, E, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium.

Vitamine A

Vitamine A, ook wel bekend als retinol ondersteund het gezichtsvermogen, draagt bij aan gezonde botten, tanden, een gezonde huid en vacht (talgproductie). Daarnaast ondersteund het de synthese hormonen (voortplanting).

Vitamine B

B1 > Ook wel bekend als thiamine, een B vitamine die bijdraagt aan een goede functie van het zenuwstelsel B2 > Ook wel bekend als riboflavine, een B- vitamine die bijdraagt aan de celgroei van de huid- en vachtkwaliteit en energiehuishouding. B3 > Ook wel bekend als niacine, dat bijdraagt om uitdroging van de huid tegen te gaan door de huid te ondersteunen bij de synthese van talg. B5 > Ook wel bekend als pantotheenzuur, deze B- vitamine speelt een belangrijke rol in de stofwisseling van koolhydraten en vetten. B6 > Ook wel bekend als pyridoxine, deze B- vitamine speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling, vooral bij de stofwisseling van eiwitten en enzymen. Ondersteund het zenuwstelsel en een gezonde huid en vacht. B9 > ook wel bekend als foliumzuur, deze B- vitamine deelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van weefsel en het zenuwstelsel. B12 > Ook wel bekend als cobalamines, deze B- vitamine speelt een belangrijke rol bij de productie van rode bloedcellen en de eiwitstofwisseling.

Vitamine D3

Ook wel bekend als calciferol, Deze vitamine zorgt voor de regulering van calcium en fosfor. Daarnaast verhoogt vitamine D3 voor de opname van calcium in de darm, om zo het bloed te reguleren voor het behoud van een gezond immuunsysteem en ondersteuning voor sterke botten & tanden. eiwitstofwisseling.

Vitamine E

Ook wel bekend als tocoferol, deze vitamine is een (biologisch) antioxidant en belangrijk voor de vorming van rode bloedcellen. Daarnaast ondersteunen ze de voortplanting en het immuunsysteem en beschermen de celmembranen.

Wortel

Wortelen zijn een natuurlijke bron van antioxidanten, vezels, vitamine A en mineralen. Daarnaast zijn wortelen rijk aan bèta- carotine, deze kunnen door het lichaam worden omgezet in vitamine A.

Yucca Schidigera

Yucca schidigera is een natuurlijk antioxidant dat rijk is aan mineralen, enzymen, vitaminen en mineralen. Yucca draagt bij aan het activeren van de stofwisseling, biedt ondersteuning aan het immuunsysteem en vermindert de ontlasting- en lichaamsgeur.

Zalm

Zalm is een bron van hoogwaardige eiwitten, vitamine B2, vitamine B6, vitamine D en Omega- 3 vetzuren. Daarnaast is zalm rijk aan vitamine B12, jodium fosfor en selenium en bevat vitamine A. Zalm bevat astaxantine (uit de zee), dit is een super antioxidant dat veroudering tegen gaat. Astaxantine is nauw verwant en superieur aan betacaroteen en luteïne, maar ook aan lycopeen en vitamine E2, hiervan is de potentie 100 keer zo hoog als dat van vitamine D3. Astaxantine is verantwoordelijk voor de roze kleur die de zalm heeft en als natuurlijk antioxidant, biedt het bescherming tegen vrije radicale en focussen van de ooglens. Daarnaast gaat het veroudering van de huid tegen, waardoor de huid & vachtconditie optimaal blijft, het verbeterd spiervermoeidheid en ondersteund ter voorkoming van onvruchtbaarheid. Zalm is een hypoallergeen hoog verteerbaar eiwit dat ondersteuning biedt in de gewichtsbeheersing en geeft smaak aan de voeding.

Zalmolie

Een natuurlijke bron van Omega-3. Zalmolie helpt ontstekingsreacties verminderen, houdt gewrichten soepel en ondersteund de huid- en vachtconditie. (Ongeveer 5% in de voeding voor ontstekingsreactie 1,8% voor een huid en vacht.)

Zeewier

Zeewier is een natuurlijke bron van mineralen (waaronder calcium, jodium en natrium). Zeewier is rijk aan 12 vitamines (waaronder vitamines A, C, D en E). Daarnaast biedt het een bron van, plantaardige eiwitten en EPA, een omega 3 vetzuur. Zeewier ondersteund de spijsvertering en bevordert een gezonde huid en vacht en stevige spieren.

Zeezoöplankton (Krill)

Krill is rijk aan eiwitten, astaxantine (natuurlijk antioxidant, zie uitleg bij zalm) en Omega- 3 vetzuren (EPA, LNA en DHA). krill verhoogd de immuniteit, ondersteund de huid en vacht conditie, bevordert de hart- en bloedvaten en zorgt voor een betere vetverbranding. Door het toevoegen van krill aan de voeding verhoogd de smakelijkheid.

Zink

Zink speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van eiwitten en is hierdoor van belang voor de groei en het vernieuwen van weefsel (gezond houden van de huid, vacht en de nagels). Daarnaast speelt zink een belangrijke rol in de voortplanting en voor de transport van vitamine A in het bloed.

Zoete aardappel

Zoete aardappel is een bron van koolhydraten, die energie leveren. Daarnaast is de zoete aardappel rijk aan antioxidanten, voedingsvezels, vitamine A en C, ijzer, calcium en bèta- caroteen.

Zonnebloem

Zonnebloempitten zijn zeer gezond. Ze bevatten veel vitamines, mineralen, omega-3 vetzuren, omega-6 vetzuren, vezels en eiwitten. Zonnebloempitten hebben zelfs een antikanker werking. Daarnaast bevatten de pitten veel magnesium, wat tegen stress en nervositeit werkt.

end faq